skip to Main Content

WSET – Level 1

Målrettet privatpersoner eller nyansatte i branchen uden forudgående kendskab til vin og vinfremstilling.

“Wine & Spirit Education Trust, the leading provider of wine education, based in London, offering courses and qualifications for both wine trade and consumers at several different levels in about 30 countries and seven languages. A WSET Diploma is the usual prerequisite for studying to become a Master of Wine”

– The Oxford Companion to Wine, Third Edition, p. 769

Interessen for og udbredelsen af vin og spiritus har aldrig været større i Danmark. I dag udbydes en lang række foredrag, kurser og formaliserede uddannelser indenfor faget.

Skal effekten af den investerede energi og ressourcerne giver størst udbytte, mener vi, at en egentlig uddannelse skal have international rækkevidde. Både hvad angår uddannelsens indhold og kendskabsgrad i andre lande.

Derfor udbyder vi WSET’s uddannelser, der kan erhverves af professionelle såvel som dedikerede amatører.

Uddannelserne er pædagogisk opbygget, så du på hvert niveau tilegner dig viden, du kan bygge videre på både i Danmark og i udlandet. Det betyder, at et niveau er adgangsgivende til det næste uafhængigt af, hvor i verden du ønsker at studere.

En af fordelene ved en WSET-uddannelse er, at der ligger helt klare læringsmål. Det betyder du præcis ved hvilket stof du kommer igennem og hvad du må forventes at kunne når uddannelsen er tilendebragt. Du kan læse mere nedenfor.

Uddannelsener foregår på engelsk hvad angår litteratur og eksaminer, mens undervisningen foregår på dansk. Alle eksaminer er ”closed book” (uden hjælpemidler).

Se mere under fanen ‘Hovedindhold i undervisningen’ for at lære mere om uddannelsen.

Målgruppen er private eller branchefolk uden erfaring. Uddannelsen er indgangstrin til Level 2 Award in Wines & Spirits. Dog ej et krav for optagelse.

Detaljeret indhold:

  • Vinsmagning: Smag og beskriv vine ud fra WSET® Systematic Approach to Tasting.
  • Mad og vin match: En praktisk vejledning til de vigtigste overvejelser, når man matcher mad og vin med succes.
  • Service og opbevaring: Lær den rigtige måde at gemme og servere vin samt at genkende fælles fejl fundet i vin.
  • Socialt ansvar: En vejledning til fornuftig konsumption af alkohol.
  • Typer og vinstile: Lær om, hvad det er, der gør, at vine smager anderledes.
  • Druesorter: Lær om egenskaber og stile af vine fremstillet af de vigtigste druesorter.
  • Vigtigste grønne druesorter: Chardonnay, sauvignon blanc, riesling.
  • Vigtigste blå druesorter: Cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, syrah / shiraz.
  • Hvidvins-stile: Pinot grigio, muscadet, sancerre, chablis, sauternes.
  • Rødvins-stile: Claret, beaujolais, châteauneuf-du-pape, rioja, chianti.

Eksamenen består af en test med 30 multiple choice-spørgsmål på engelsk. Disse skal besvares indenfor 45 minutter. For at bestå kræves en korrekt svarprocent på 70%.

En fuld beskrivelse af uddannelsen findes på WSET Award in Wines Level 1

Målrettet privatpersoner eller nyansatte i branche uden forudgående kendskab til vin og vinfremstilling.

9 timer uden forberedelse. Forløbet afsluttes med en prøve med 30 multiple choice-spørgsmål. Bestås denne, opnås diplom samt nål og retten til at bruge benævnelsen WSET Level 1 Award in Wines. Uddannelsesforløbet gennemføres over to aftener af henholdsvis 4 og 5 timers varighed.

Pris kr. 3.000 inklusive eksamen. Beløbet er momsfritaget

I prisen indgår alt studiemateriale, en study bag med 6 Riedel glas og en spyttespand, forplejning undervejs herunder et let aftenmåltid.

Undervisningen vil foregå på dansk med brug af engelske fagtermer. Undervisningsmateriale og eksamen er engelsksproget.

Uddannelsen afsluttes med en skriftlig eksamen af 45 minutters varighed, hvor den studerende skal bestå en multiple choice-eksamen bestående af 30 spørgsmål. Eksamenen kræver korrekt besvarelse på 70% for at opnå ‘Pass’.

Skulle man være så uheldig at dumpe til eksamen er prisen inkluderet én re-sit.

Hvor foregår undervisningen?

WSET’s undervisning er underlagt en lang række formalier for at sikre optimale forhold for deltageren.

Eksempelvis lægges vægt på at lokalet har dagslys, at deltagerne kan opbevare personlige ejendele på betryggende vis, og at der tages hensyn til dårligt gående.

Vinuddannelse.dk

Århusgade 88, 4. sal
2100 København

Kørselsvejledning

Comwell Hotel Aarhus

Værkmestergade 2
8000 Aarhus C

Kørselsvejledning

Copenhagen Marriott Hotel

Kalvebodbrygge 5
1560 København K

Kørselsvejledning