skip to Main Content

WSET – Level 2 in Wines

Målrettet ansatte i vin- og spiritusbranchen samt privatpersoner, der vil opnå et solidt all-round produktkendskab.

“Wine & Spirit Education Trust, the leading provider of wine education, based in London, offering courses and qualifications for both wine trade and consumers at several different levels in about 30 countries and seven languages. A WSET Diploma is the usual prerequisite for studying to become a Master of Wine”

– The Oxford Companion to Wine, Third Edition, p. 769

WSET® er garant for, at du her kommer rundt i de klassiske vinområder i verden, og lærer om dem og deres vine. Det foregår gennem teoretisk undervisning og analytisk smagning.

Branchefolk såvel som dedikerede amatører regner Level 2 Award in Wines som indgangstrin, og uddannelsen kræver således ikke, at man har gennemført Level 1.

Med denne viden kan du starte din videre færd i vinens verden på en kvalificeret måde.

Fra 1. august 2019 bortfalder spiritus som en del af WSET Level 2 Award in Wines og dermed koncentrerer uddannelsen sig udelukkende om vin, hedvin og mousserende vin. Det nye uddannelsesmateriale er i langt højere grad tilpasset den efterfølgende Level 3 uddannelse og såvel SAT/Systematic Approach to Tasting som studiematerialet er opdateret i forhold hertil.

Vil du gerne booke en uddannelse stiller du dig på startdatoen og trykker på overskriften og så folder de øvrige datoer sig ud. Efter datoer for undervisning vil du kunne få uddybende svar på dine spørgsmål blot scroll ned på siden.

En af fordelene ved en WSET-uddannelse er, at der ligger helt klare læringsmål. Det betyder du præcis ved hvilket stof du kommer igennem og hvad du må forventes at kunne når uddannelsen er tilendebragt. Du kan læse mere nedenfor.

Uddannelsen foregår på engelsk hvad såvel litteratur som eksaminer angår, mens undervisningen foregår på dansk. Eksamen er ”closed book” (uden hjælpemidler).

Se mere under fanenerne: WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 2 Award in Wines og WSET Level 3 in Wine.

Uddannelsen henvender sig til ansatte i vin- og spiritusbranchen samt privatpersoner, der vil opnå et solidt all-round produktkendskab.

Hovedindhold i undervisningen

  • Analytisk smageteknik og objektiv vurdering af vinens kvalitet efter Systematic Approach to Tasting (SAT)
  • Vinfremstilling og gængse vintyper; stille vine, mousserende vine og hedvin.
  • Gængse hvidvinsdruer; chardonnay, pinot grigio/gris, riesling samt sauvignon blanc.
  • Gængse rødvinsdruer; cabernet sauvignon, pinot noir, merlot og syrah/shiraz.
  • Herudover læring om 22 regionale druesorter fra 70 appellationer rundt om i verden.
  • Lande, regioner samt appellationer herunder; Argentina, Australien, Chile Frankrig, Italien, New Zealand, Portugal, Spanien, Tyskland, Sydafrika og USA.
  • Kendskab til afkodning af en vinetiket, vinens stil, smag og produktionsmetode.
  • Principper for sammensætning af mad og vin.
  • Opbevaring, fejl i vin, viden om genstandsgrænser, heldbred samt regler for salg af vin.

På uddannelsen vil du blive introduceret til WSET Systematic Approach to Tasting© gennem systematisk smagning af 48 vine. Det er en fremragende måde at gøre den subjektive vinsmagning mere struktureret gennem objektive vurderingskriterier.

Her vil du grundlæggende lære at skille frugtsyre fra tannin, smagsfylde fra smagsintensitet, og du vil med dit nyerhvervede kendskab til druer og vinstile blive bedre til at sætte ord på, hvilken vin du har i glasset.

En fyldestgørende beskrivelse af uddannelsen findes på:

Ansatte i vin- og spiritusbranchen samt privatpersoner, der vil opnå et solidt all-round produktkendskab.

Uddannelsesforløbet gennemføres typisk som weekendforløb med undervisning i weekenden af otte timers varighed per gang, og derved et ekstra antal timer i forhold til WSETs anbefalede 16 timer. Typisk vil der være en weekend mellem hver undervisningsgang således, at den studerende har mulighed for at gennemføre hjemmeforberedelse estimeret til total 20 timer.

Pris kr. 9.500 inklusive eksamen og alt studiemateriale. Beløbet er momsfritaget

I prisen for uddannelsen indgår fuld forplejning. Der vil være lidt spiseligt i pauserne samt frokost. Du vil på Dag 1 få udleveret en study bag med 6 Riedel smageglas samt en spyttespand.

Skulle du ikke bestå eksamen første gang vil der ligeledes være indregnet én re-sit eksamen.

Undervisningen vil primært foregå på dansk, hvor engelske fagtermer gennemgås og benyttes i vidt omfang.

Undervisningsmateriale og eksamen er engelsksproget. Undervisningen understøttes af en udførlig gloseliste med relevante fagudtryk. Denne må ikke medbringes til eksamen.

Uddannelsen afsluttes med en closed book (uden hjælpemidler) eksamen af 60 minutters varighed, hvor den studerende skal bestå en multiple choice-eksamen bestående af 50 spørgsmål. Eksamenen kræver korrekt besvarelse på 55% for at opnå ‘Pass’.

  • 85-100% rigtig besvarelse: Pass with Distinction
  • 70-84% rigtig besvarelse: Pass with Merit
  • 55-69% rigtig besvarelse: Pass
  • 0-44% rigtig besvarelse: Fail unclassified

I uddannelsesgebyret er indregnet én gratis re-sit. Denne aftales med Vinuddannelse.dk og lægges ved fremtidig annoncerede eksaminer.

Ved bestået eksamen har deltageren ret til at anvende titlen WSET Level 2 Award in Wines samt logoet, som vil blive fremsendt af Vinuddannelse.dk.

Hvor foregår undervisningen?

WSET’s undervisning er underlagt en lang række formalier for at sikre optimale forhold for deltageren.

Eksempelvis lægges vægt på at lokalet har dagslys, at deltagerne kan opbevare personlige ejendele på betryggende vis, og at der tages hensyn til dårligt gående.

Scandic The Mayor

Banegårdspladsen 14
8000 Aarhus C

Kørselsvejledning

Vinuddannelse.dk

Århusgade 88, 4. sal
2100 København

Kørselsvejledning

Comwell Hotel Aarhus

Værkmestergade 2
8000 Aarhus C

Kørselsvejledning

Copenhagen Marriott Hotel

Kalvebodbrygge 5
1560 København K

Kørselsvejledning