Skip to content

Q&A

På denne side finder du svar på ofte stillede spørgsmål.

Level 2 er til dig, der ved lidt om vin og gerne vil have alle grundteknikkerne på plads. Level 3 er for den øvede, der har en solid grundviden i forvejen.

På level 3 vil denne grundviden blive udvidet. På begge niveauer lærer du at smage vin efter den systematiske gennemgang, som er udviklet af WSET i London. Eksamen på Level 3 er også langt sværere og kræver du kan formulere dig skriftligt på engelsk – præcist og kortfattet.

Priser 2023

Level 1 koster kr. 3.500,-.
Level 2 koster kr. 12.750,-
Level 3 koster kr. 20.500,- NB! Har du bestået Level 2 med udmærkelse opnås rabat på kr. 2.000

Alle uddannelser er friholdt moms.

Som dansk Program Provider er vi underlagt et årligt fee til WSETGlobal i London samt et fee per deltager, vi tager igennem uddannelsen.

Ligeledes benytter vi en række undervisere, der alle arbejder freelance, og vi kan derfor ikke opnå stordriftsfordele på samme måde, som de kan i London.

Potentialet for antallet af studerende i Danmark er også væsentligt mindre, hvorfor vores undervisning må ligge i weekenderne, da vi er afhængige af et kvalificeret undervisningsteam, der alle har fast job i hverdagen.

Herudover indgår forplejning under uddannelsen i vores pris.

Level 1: Undervisning er på 1 x 4 timer og 1 x 5 timer. Hertil skal lægges yderligere et par timers læsning.

Level 2: Undervisningen er 3 x 8 timer. Hertil skal lægges yderligere 20 timers selvstudie samt eksamen.

Level 3: Undervisningen er 5 x 8 timer. Hertil skal lægges 80 timers selvstudie samt eksamen.

For begge niveauer anbefaler vi, at deltagerne smager én gang ugentligt, udover det som smages i undervisningen.

En bestået eksamen udløser et certifikat fra WSETGlobal i London, som er anerkendt på verdensplan. Med bestået Level 3-eksamen har du adgang til WSET’s Diplomuddannelse (Level 4). Ligeledes forventes det, at du med en Level 3 Award in Wines er vinfagligt kvalificeret til at varetage et job i den danske vinbranche.

Som WSET Approved Programme Provider (APP) er vi underlagt en lang række krav til undervisningslokalerne. Derfor har vi valgt at undervise på hoteller i Danmark, der kan levere den lokalestandard og service, vi som APP skal tilbyde. Vi afholder også skræddersyet undervisning i vore kunders egne lokaler, såfremt disse kan leve op til kravene fra WSET.

Eksamen og undervisningsmateriale er udviklet af WSETGlobal i London og er på engelsk. Det danner base for undervisningen, som vil foregå på dansk. Du vil med et godt engelskniveau (gymnasieniveau) kunne deltage i undervisning og eksamen uden de store udfordringer.

Dette er en systematisk tilgang og et skema, der udvider sig, jo længere du kommer frem i WSET-programmet. Grundlæggende drejer det sig om at blive bedre til at definere de objektive elementer ved vinsmagning; at kunne identificere forskellen på fx sødme, syre, alkohol. Ligeledes lære du at analysere aromaer og intensitet samt at kunne redegøre for forskellen på mundfylde og smagsintensitet. Med dette skema på rygraden vil du blive bedre til at forstå den næste vin i glasset.

Du vil modtage en studiepakke fra WSET udarbejdet af WSETGlobal, som danner basen for uddannelsen. Herudover vil vi fra Vinuddannelse.dk sikre et aktivt læringsmiljø, hvor du samtidigt får lejlighed til at teste din viden undervejs. På alle tre Levels vil der være elektroniske test mellem undervisningsgangene, der sikre du har opnået den fornødne viden. På WSET Level 3 Award in Wines kører vi ligeledes træning i Short Written Answers mellem undervisningsgangene for at optimere muligheden for at bestå eksamen.

Vi  forsøger at screene alle, der søger om optagelse på uddannelsen, og vejleder i forhold til din baggrund og den tid, du har til rådighed. Du kan søge om direkte optagelse på WSET Level 3 Award in Wines, såfremt du består en test på 50 Multiple Choice-spørgsmål. Kontakt os og hør nærmere herom på mail@vinuddannelse.dk

Du tilmelder dig under det enkelte uddannelsesniveau eller via kontaktformularen nedenfor. Vælger du sidstnævnte løsning, vil du pr. mail modtage en tilmeldingsblanket, som du udfylder og sender retur til Vinuddannelse.dk. Husk at krydse af hvilket niveau, du søger optagelse på.

Vinuddannelse.dk
Rygårds Alle 61
2900 Hellerup

WSET APP Number:
CVR NR. 29946183

Mobil + 45 20 61 49 66

Telefontid mandag – fredag kl. 9.00 – 16.00

Mail: mail@vinuddannelse.dk
Website: www.vinuddannelse.dk
FB: https://www.facebook.com/Vinuddannelse.dk

Vi gennemfører alle uddannelser i overensstemmelse med gældende dansk lovgivning, og de til enhver tid gældende anbefalinger hvad angår håndsprit, afstand samt fysisk kontakt. Såfremt, der bliver behov for at udsætte hele eller dele af uddannelsen pga. lovgivningen, vil dette ske i samråd med kursisterne. Vi kan af samme årsag ikke garantere, at vi under Covid-19 kan leve op til maksimum deltagerantal, hvis der er brug for at flytte kursister rundt. Vi giver mulighed for deltagelse på en senere uddannelse, såfremt du som deltager ønsker at frafalde holdet pga. sundhedsmæssige hensyn.

Kontakt os

Kontakt os direkte

+ 45 20 61 49 66

Eller udfyld formularen nedenfor