“Wine & Spirit Education Trust, the leading provider of wine education, based in London, offering courses and qualifications for both wine trade and consumers at eight different levels in more than 70 countries and seventeen languages. A WSET Diploma is the usual prerequisite for studying to become a Master of Wine”
WSET® er garant for, at du her kommer rundt i de klassiske vinområder i verden, og lærer om dem og deres vine. Det foregår gennem teoretisk undervisning og analytisk smagning af 43 vine med en gennemsnitspris over kr. 200. Studiemateriale er på engelsk og undervisning på dansk.
Branchefolk såvel som dedikerede amatører regner Level 2 Award in Wines som indgangstrin, og uddannelsen kræver således ikke, at man har gennemført Level 1.
Med denne viden kan du starte din videre færd i vinens verden på en kvalificeret måde.
Indhold i uddannelsen
Hvordan du smager og beskriver en vin efter metodenWSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Wine®(SAT)
Dybdegående læring om otte klassiske druesorter – Hvordan klima, miljø, druedyrkning, vinfremstilling herunder lagring og valg i kælderen influerer på den færdige vins stil og kvalitet:
-
- Chardonnay
- Pinot Grigio/Gris
- Sauvignon Blanc
- Riesling
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
- Syrah/Shiraz
Herudover lærer du om stil og kvalitet i vine:
-
- Fremstillet i 22 regionale vinregioner
- Samt vine fra 70 geographical indications (GIs) rundt omkring i verden
Endvidere lærer om druevalg og fremstillingsmetoder, der påvirker stilen i:
-
- Mousserende vin
- Hedvin
Sidst men ikke mindst om:
-
- Etiketteringsregler anvendt til at indikerer vinens oprindelse, stil og kvalitet
- Begreber og processer ved lagring og servering af vin
Grundlæggende teori for mad- og vinparring
Studiemateriale/forberedelse
Ved tilmelding til uddannelsen vil du umiddelbart herefter modtage studiematerialet, således du kan forberede dig grundigt før opstart. Studiematerialet til en værdi af DKK 750 refunderes ikke, hvis du springer fra uddannelsen.
Uddannelsesmaterialet er tilpasset den efterfølgende Level 3 uddannelse og såvel SAT/Systematic Approach to Tasting som studiematerialet er udformet i forhold hertil, så Level 3 bliver en naturlig forlængelse af Level 2.
Læringsplan
En af fordelene ved en WSET-uddannelse er, at der ligger helt klare læringsmål. Det betyder du præcis ved hvilket stof du kommer igennem og hvad du må forventes at kunne når uddannelsen er tilendebragt.
! Vigtigt at du læser læringsplanen også kaldet SPECIFICATION som detaljeret beskriver læringsmålene WSET Level 2 Award in Wines Issue 2
Eksamen
Uddannelsen afsluttes med en closed book (uden hjælpemidler) eksamen af 60 minutters varighed, hvor den studerende skal bestå en multiple choice-eksamen bestående af 50 spørgsmål. Eksamenen kræver korrekt besvarelse på 55% for at opnå ‘Pass’. I dit uddannelsesgebyr er indregnet én gratis re-sit.
I 2023 havde Vinuddannelse en beståelsesprocent på 99,3%
Priser
Alle beløb er momsfritaget medmindre der faktureres til et CVR nr.
Fordele når du har læst hos Vinuddannelse
Du godtgøres kr. 500, såfremt du bringer din studybag med fra Level 1. Gælder kun weekend uddannelserne.
Sådan booker du en uddannelse
Vil du gerne booke en uddannelse stiller du dig på startdatoen og trykker på overskriften og så folder de øvrige datoer sig ud. Efter datoer for undervisning vil du kunne få uddybende svar på dine spørgsmål blot scroll ned på siden.
Bemærk!
Vi opfordrer alle kursister til at tilmelde sig så snart de har truffet beslutning herom, således vi har overblik over interessen. Vi kører med minimumsantal og for at sikre kvaliteten også med maksimumsdeltagerantal.
NB: Ligger dit hold mere end 3 måneder fremme, behøver du ikke, at indbetale før vi har givet besked om, at holdet er oprettet.
Minimumsdeltagerantal er 12 kursister før holdet oprettes
Maksimumdeltagerantal er 24 kursister
Igangværende WSET Level 2 uddannelser
Uddannelsen foregår på engelsk hvad såvel litteratur som eksaminer angår, mens undervisningen foregår på dansk. Eksamen er ”closed book” (uden hjælpemidler).
Se mere under fanenerne: WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 2 Award in Wines og WSET Level 3 in Wine.
Uddannelsen henvender sig til ansatte i vin- og spiritusbranchen samt privatpersoner, der vil opnå et solidt all-round produktkendskab.
Hovedindhold i undervisningen
- Analytisk smageteknik og objektiv vurdering af vinens kvalitet efter Systematic Approach to Tasting (SAT)
- Vinfremstilling og gængse vintyper; stille vine, mousserende vine og hedvin.
- Gængse hvidvinsdruer; chardonnay, pinot grigio/gris, riesling samt sauvignon blanc.
- Gængse rødvinsdruer; cabernet sauvignon, pinot noir, merlot og syrah/shiraz.
- Herudover læring om 22 regionale druesorter fra 70 appellationer rundt om i verden.
- Lande, regioner samt appellationer herunder; Argentina, Australien, Chile Frankrig, Italien, New Zealand, Portugal, Spanien, Tyskland, Sydafrika og USA.
- Kendskab til afkodning af en vinetiket, vinens stil, smag og produktionsmetode.
- Principper for sammensætning af mad og vin.
- Opbevaring, fejl i vin, viden om genstandsgrænser, heldbred samt regler for salg af vin.
På uddannelsen vil du blive introduceret til WSET Systematic Approach to Tasting© gennem systematisk smagning af 43 vine. Det er en fremragende måde at gøre den subjektive vinsmagning mere struktureret gennem objektive vurderingskriterier.
Her vil du grundlæggende lære at skille frugtsyre fra tannin, smagsfylde fra smagsintensitet, og du vil med dit nyerhvervede kendskab til druer og vinstile blive bedre til at sætte ord på, hvilken vin du har i glasset.
En fyldestgørende beskrivelse af uddannelsen findes på:
Ansatte i vin- og spiritusbranchen samt privatpersoner, der vil opnå et solidt all-round produktkendskab.
Weekendkurser:
Uddannelsesforløbet gennemføres som undervisning i weekenden af otte timers varighed per gang, og derved et ekstra antal timer i forhold til WSETs anbefalede 16 timer.
Hverdagskurser:
Uddannelsesforløbet gennemføres som undervisning på hverdagsaftener af 2 timers varighed per gang.
For begge typer forløb gælder, at der typisk vil være mindst en uge mellem hver undervisningsgang således, at den studerende har mulighed for at gennemføre hjemmeforberedelse estimeret til total 20 timer.
Weekendkurser:
Pris kr. 12.750 inklusive eksamen, alt studiemateriale og bag med 6 Riedel glas og en spyttespand. Beløbet er momsfritaget medmindre der faktureres til et CVR nr. I prisen for uddannelsen indgår fuld forplejning. Du vil på Dag 1 få udleveret en study bag med 6 Riedel smageglas samt en spyttespand. Skulle du ikke bestå eksamen første gang vil der ligeledes være indregnet én re-sit eksamen.
Hverdagskurser:
Pris kr. 9.000 inklusive eksamen og alt studiemateriale. Beløbet er momsfritaget medmindre der faktureres til et CVR nr.
Studybag med 6 Riedel glas og en spyttespand er ikke inkluderet, men kan tilkøbes for 500 kr (kurset kan gennemføres uden). Skulle du ikke bestå eksamen første gang vil der ligeledes være indregnet én re-sit eksamen.
Undervisningen vil primært foregå på dansk, hvor engelske fagtermer gennemgås og benyttes i vidt omfang.
Undervisningsmateriale og eksamen er engelsksproget. Undervisningen understøttes af en udførlig gloseliste med relevante fagudtryk. Denne må ikke medbringes til eksamen.
Uddannelsen afsluttes med en closed book (uden hjælpemidler) eksamen af 60 minutters varighed, hvor den studerende skal bestå en multiple choice-eksamen bestående af 50 spørgsmål. Eksamenen kræver korrekt besvarelse på 55% for at opnå ‘Pass’.
- 85-100% rigtig besvarelse: Pass with Distinction
- 70-84% rigtig besvarelse: Pass with Merit
- 55-69% rigtig besvarelse: Pass
- 0-44% rigtig besvarelse: Fail unclassified
I uddannelsesgebyret er indregnet én gratis re-sit. Denne aftales med Vinuddannelse.dk og lægges ved fremtidig annoncerede eksaminer.
Ved bestået eksamen har deltageren ret til at anvende titlen WSET Level 2 Award in Wines samt logoet, som vil blive fremsendt af Vinuddannelse.dk.
Hvor foregår undervisningen?
WSET’s undervisning er underlagt en lang række formalier for at sikre optimale forhold for deltageren.
Eksempelvis lægges vægt på at lokalet har dagslys, at deltagerne kan opbevare personlige ejendele på betryggende vis, og at der tages hensyn til dårligt gående.