- Denne begivenhed er allerede afholdt.
WSET Level 2 Vinter 2020 København
12. januar 2020 kl. 9:00 - 17:00
9.500,00kr.Denne uddannelse giver et struktureret overblik over klassiske producentlande af vin.
Såvel branchefolk som dedikerede amatører regner Level 2 som indgangstrin og uddannelsen kræver således ikke, at man har gennemført Level 1.
WSET® er garant for at du her kommer rundt i de klassiske vinområder i verden, og lærer om dem og deres vine. Det foregår gennem såvel teoretisk undervisning som analytisk smagning.
Med denne viden kan du starte din videre færd i vinens verden på en kvalificeret måde.
Hovedindhold i undervisningen
- Vinfremstilling og gængse vintyper; stille vine, mousserende, søde vine, sherry og port.
- Gængse hvidvinsdruer; chardonnay, riesling samt sauvignon blanc
- Gængse rødvinsdruer; cabernet sauvignon, pinot noir, merlot og syrah/shiraz
- Lande, regioner samt appellationer herunder; Argentina, Australien, Chile Frankrig, Italien, New Zealand, Portugal, Spanien, Tyskland, Sydafrika og USA
- Kendskab til afkodning af en vinetiket, vinens stil, smag og produktionsmetode
- Smageteknik og vurdering af vinens kvalitet
- Principper for mad & vinsammensætning
- Opbevaring, fejl i vin, viden om genstandsgrænser, heldbred samt regler for salg af vin
På uddannelsen vil du blive introduceret til WSET Systematic Approach to Tasting© gennem systematisk smagning af 45 vine. Det er en fremragende måde at gøre den subjektive vinsmagning mere struktureret gennem objektive vurderingskriterier.
Her vil du grundlæggende lære at skille frugtsyre fra tannin, smagsfylde fra smagsintensitet og du vil med dit nyerhvervede kendskab til druerne og vinstile blive bedre til at sætte ord på, hvilken vin du har i glasset.
En fyldestgørende beskrivelse af uddannelsen findes på:
- Level 2 Award in Wines (pdf)
Uddannelsesplan
- Start: 12. januar 2020 kl. 9:00-17:00
- Dag 2: 2. februar 2020 kl. 9:00-17:00
- Dag 3: 1. marts 2020 kl. 9:00-17:00
- Eksamen: 1. marts 2020 kl. 16:00-17:00
Øvrige oplysninger om uddannelsen
Ansatte i vin- og spiritusbranchen samt privatpersoner, der vil opnå et solidt all-round produktkendskab.
Undervisningen vil primært foregå på dansk, hvor engelske fagtermer gennemgås og benyttes i vidt omfang.
Undervisningsmateriale og eksamen er engelsksproget. Undervisningen understøttes af en udførlig gloseliste med alle relevante fagudtryk.
Uddannelsen afsluttes med en skriftlig eksamen af 60 minutters varighed, hvor den studerende skal bestå en multiple-choice eksamen bestående af 50 spørgsmål.
Eksamen kræver korrekt besvarelse på 55% for at opnå Pass.
85-100% rigtig besvarelse: Pass with Distinction
70-84% rigtig besvarelse: Pass with Merit
55-69% rigtig besvarelse: Pass
45-54% ej bestået: Fail
0-44% rigtig besvarelse: Fail unclassified