skip to Main Content

Champagneuddannelse

Vinuddannelse.dk udbyder som de første i Danmark en egentlig faguddannelse indenfor tilblivelsen af champagne og regionen Champagne.

Uddannelsen er opbygget af 7 moduler over tre undervisningsgange, og kursisterne bliver certified in Champagne på følgende områder:

  • Champagne regionen
  • Champagnes historie
  • Druetyperne
  • Arbejdet i marken
  • Arbejdet i kælderen
  • Champagnes stile
  • De geografiske områder
  • Klassifikationen i Champagne
  • Årgangene
  • Servering og opbevaring
  • Match med mad
  • Champagnes slægtninge; crémant, cava, franciacorta.
  • Analytisk smagning af champagne

Målgruppe

Fagfolk såvel som private med special interesse i champagne.

Pris

I kursusprisen indgår alle smagsprøver, forplejning samt alt materiale inklusive en bag med 6 eksklusive champagneglas, en spyttespand og en champagnestopper. Herudover får du på første uddannelses-dag bogen Champagne af Søren Frank, som kan bruges som opslagsværk under hele uddannelsen.

Eksamen

Eksamen er frivillig og kan tilkøbes. Eksamen er på dansk og består af 50 multiple choice spørgsmål om regionen, fremstillingen samt champagnestile og analytisk blindsmagning af 2 champagner samt ét skriftligt spørgsmål.