WSET Level 3 Award in Wines

WSET Level 3 henvender sig til dig, der har en god grundlæggende viden om vin.

Det kræves som udgangspunkt, at deltageren har gennemført Level 2.

Uddannelsen vil give dig en dybere indføring i de 6 faktorer, der påvirker vinens endelige smag.

  1. Vinbrug og markarbejdet vil blive gennemgået.
  2. Forskellen og vigtigheden af klima og vejr.
  3. Vinifikation og alle de faktorer, der spiller ind i arbejdet i kælderen.
  4. Lagring og udvikling af vinen.
  5. Afsætning af vinen og de faktorer, der påvirker vinens endelige pris.
  6. Mad- og vinsammensætning samt WSET Systematic Approach to Tasting© vil være rygraden i en stor del af undervisningen.

I løbet af uddannelsen vil du smage i alt 60 vine. Du vil sammen med de medstuderende smage en bred vifte af vine, der underbygger undervisningen af det pågældende emne eksempelvis, hvordan malolaktisk gæring påvirker vinens endelige smag.

Du vil med denne uddannelse blive i stand til at analysere en vilkårlig vin og få en større forståelse for vinens stil og kvalitet

Datoer

Vinter KØBENHAVN kl. 9.00 – 17.00

Søndag den 04. marts 2018
Søndag den 25. marts 2018
Søndag den 08. april 2018
Søndag den 22. april 2018
Søndag den 27. maj 2018

Eksamen mandag den 11. juni kl. 17.00 – 20.00

Efterår AARHUS kl. 9.00 – 17.00

Søndag den 07. oktober 2018
Søndag den  28. oktober 2018
Søndag den  18. november 2018
Søndag den 20. januar 2019
Søndag den 24. februar 2019

Eksamen mandag den 18. marts 2019

Efterår KØBENHAVN kl. 9.00 – 17.00

Søndag den 28. oktober 2018
Søndag den 11. november 2018
Søndag den 25. november 2018
Søndag den 13. januar 2019
Søndag den 03. februar 2019

Eksamen mandag den 04. marts kl. 17.00 – 20.00

Hovedindhold i undervisningen

WSET Level 3 giver et dybdegående kendskab til smageteknik, vindyrkning, vinifikation samt udbuddet af vin.

  • WSET® Level 3 Systematic Approach to Tasting
  • Viticulture and vinifikation
  • Bordeaux and South-West France
  • Burgundy and Alsace
  • Rhône and South of France
  • Germany, Austria, Hungary and UK
  • Italy
  • Spain and Portugal
  • Eastern Europe, New Zealand and South Africa
  • The Americas
  • Australia
  • Mousserende vine
  • Hedvine og søde vine
  • Likør
  • Food & Wine pairing
  • Social Responsability
  • Labelling
  • Winetasting

En fyldestgørende beskrivelse af uddannelsen findes på:

Level 3 Award in Wines, 2016 (pdf)

Varighed

Uddannelsesforløb gennemføres som weekendforløb (søndage) – 5 undervisningsdage i alt 35 timer samt 1 dag med eksamen (3 timer) og yderligere ca. 84 timers hjemmestudie.

Sprog

Undervisningen vil primært foregå på dansk, hvor engelske fagtermer gennemgås og benyttes i vidt omfang. Undervisningsmateriale og eksamen er engelsksproget.

Undervisningen understøttes af en udførlig gloseliste med alle relevante fagudtryk.

Eksamen

Uddannelsen afsluttes med en kombineret teori eksamen bestående af 50 multiple-choice spørgsmål samt fire teori spørgsmål, der kræver en kort besvarelse, hvor kandidaten demonstrerer at han/hun har forstået stoffet (short written answers). Teorieksamen har en varighed på 2 timer. Herudover skal den studerende bestå en blindsmagning af to vine af en varighed på 30 minutter.

Eksamen kræver korrekt besvarelse på 55% for at opnå Pass.

85-100% rigtig besvarelse: Pass with Distinction
70-84% rigtig besvarelse: Pass with Merit
55-69% rigtig besvarelse: Pass
45-54% ej bestået: Fail
0-44% rigtig besvarelse: Fail unclassified

Hvor foregår undervisningen?

WSET’s undervisning er underlagt en lang række formalier for at sikre optimale forhold for deltageren. Eksempelvis lægges vægt på at lokalet har dagslys, at deltagerne kan opbevare personlige ejendele betryggende, og at der tages hensyn til alle har nem adgang til undervisningen.

Vi har valgt at lægge undervisningen på:

Copenhagen Marriott Hotel
Kalvebodbrygge 5
1560 København K

Alternativt

Karberghus Office Club
Århusgade 88
2100 Købehavn Ø

Comwell Hotel Århus
Værkmestergade 2
8000 Århus C

Vi forbeholder os ret til at ændre uddannelses-lokation til lignende faciliteter indenfor samme område samt at aflyse kurser ved mindre end 12 deltagere.

Pris

Kr. 15.500,- (bemærk at beløbet er momsfritaget) og dækker:

  • Undervisning samt obligatorisk undervisningsmateriale – study pack med bogen “Understanding Style and Quality” og et arbejdshæfte med kravspecifikation og overblik over læringsindhold samt seks smageglas fra Riedel.
  • Alle vine der smages. Disse er udvalgt efter nøje kriterier om at møde den forventede stil og kvalitet for en benchmark vin.
  • Forplejning; morgenmad samt frokost på undervisningsdage samt kaffe/te undervejs
  • Eksamen samt omkostninger til én re-sit såfremt kursisten ikke består første gang
  • Administration og fremsendelse af eksamensbevis samt nål

Ved bestået eksamen har deltageren ret til at anvende titlen Level 3 samt logoet.

Tilmelding er bindende

Book din plads

Kontakt os direkte

+ 45 20 61 49 66

Eller udfyld kontaktformularen nedenfor