WSET Level 2 Award in Wines & Spirits

Denne uddannelse giver et struktureret overblik over klassiske producentlande af vin og spiritus.

Såvel branchefolk som dedikerede amatører regner Level 2 som indgangstrin og uddannelsen kræver således ikke, at man har gennemført Level 1.

WSET® er garant for at du her kommer rundt i de klassiske vinområder i verden, og lærer om dem og deres vine. Det foregår gennem såvel teoretisk undervisning som analytisk smagning.

Med denne viden kan du starte din videre færd i vinens verden på en kvalificeret måde.

Datoer

Datoer for 2018 vil ligger klar den 15. oktober 2017

Undervisning alle dage kl. 09.00 – 17.00

 

Efterår 2017 ÅRHUS

Søndag den 10. september 2017
Søndag den 01. oktober 2017
Søndag den 29. oktober 2017

Eksamen 29. oktober 2017 kl. 15.00 – 17.00

Vinter 2018 KØBENHAVN
Søndag den 14. januar 2018
Søndag den 21. januar 2018
Søndag den 25. februar 2018

Eksamen 25. februar 2018 kl. 15.00 – 17.00

Forår 2018 KØBENHAVN – Crash Course
Lørdag den 26. maj 2018
Søndag den 27. maj 2018
Søndag den 03. juni 2018

Eksamen 03. juni 2018 kl. 15.00 – 17.00

Vinter/Forår 2018 Århus
Søndag den 11. marts 2018
Søndag den 15. april 2018
Søndag den 03. juni 2018

Eksamen 03. juni 2018 kl. 15.00 – 17.00

Efterår 2018 KØBENHAVN
Søndag den 02. september  2018
Søndag den 23. september 2018
Søndag den 07. oktober 2018

Eksamen 07. oktober 2018 kl. 15.00 – 17.00

 Hovedindhold i undervisningen

  • Vinfremstilling og gængse vintyper; stille vine, mousserende, søde vine, sherry, port, madeira samt spiritus.
  • Gængse hvidvinsdruer; chardonnay, riesling samt sauvignon blanc
  • Gængse rødvinsdruer; cabernet sauvignon, pinot noir, merlot og syrah/shiraz
  • Lande, regioner samt appellationer herunder; Argentina, Australien, Chile Frankrig, Italien, New Zealand, Portugal, Spanien, Tyskland, Sydafrika og USA
  • Kendskab til afkodning af en vinetiket, vinens stil, smag og produktionsmetode
  • Smageteknik og vurdering af vinens kvalitet
  • Principper for mad & vinsammensætning
  • Opbevaring, fejl i vin, viden om genstandsgrænser, heldbred samt regler for salg af vin

På uddannelsen vil du blive introduceret til WSET Systematic Approach to Tasting© gennem systematisk smagning af 48 vine. Det er en fremragende måde at gøre den subjektive vinsmagning mere struktureret gennem objektive vurderingskriterier.

Her vil du grundlæggende lære at skille frugtsyre fra tannin, smagsfylde fra smagsintensitet og du vil med dit nyerhvervede kendskab til druerne og vinstile blive bedre til at sætte ord på, hvilken vin du har i glasset.

En fyldestgørende beskrivelse af uddannelsen findes på:

Hvem kan deltage

Ansatte i vin- og spiritusbranchen samt privatpersoner, der vil opnå et solidt all-round produktkendskab.

Varighed

Uddannelsesforløbet gennemføres som weekendforløb med undervisning på tre søndage af syv timers varighed. Typisk vil der være en weekend mellem hver undervisningsgang således, at den studerende har mulighed for at gennemføre hjemmeforberedelse estimeret til total 20 timer.

Sprog

Undervisningen vil primært foregå på dansk, hvor engelske fagtermer gennemgås og benyttes i vidt omfang.

Undervisningsmateriale og eksamen er engelsksproget. Undervisningen understøttes af en udførlig gloseliste med alle relevante fagudtryk.

Eksamen

Uddannelsen afsluttes med en skriftlig eksamen af 60 minutters varighed, hvor den studerende skal bestå en multiple-choice eksamen bestående af 50 spørgsmål.

Eksamen kræver korrekt besvarelse på 55% for at opnå Pass.

85-100% rigtig besvarelse: Pass with Distinction
70-84% rigtig besvarelse: Pass with Merit
55-69% rigtig besvarelse: Pass
45-54% ej bestået: Fail
0-44% rigtig besvarelse: Fail unclassified

Hvor foregår undervisningen?

WSET’s undervisning er underlagt en lang række formalier for at sikre optimale forhold for deltageren. Eksempelvis lægges vægt på at lokalet har dagslys, at deltagerne kan opbevare personlige ejendele betryggende, og at der tages hensyn til alle har nem adgang til undervisningen.

Vi har valgt at lægge undervisningen på:

Copenhagen Marriott Hotel
Kalvebodbrygge 5
1560 København K

Comwell Hotel Århus
Værkmestergade 2
8000 Århus C

Vi forbeholder os ret til at ændre uddannelses-lokation til lignende faciliteter indenfor samme område samt at aflyse kurser ved mindre end 12 deltagere.

Pris

Kr. 8.950,- (bemærk at beløbet er momsfritaget) og dækker:

  • Undervisning samt obligatorisk undervisningsmateriale; Bogen “Looking behind the label” og et arbejdshæfte med kravsspecifikation og overblik over læringsindhold samt seks smageglas fra Riedel.
  • Alle vine der smages. Disse er udvalgt efter nøje kriterier om at møde den forventede stil og kvalitet for en benchmark vin.
  • Forplejning; morgenmad samt frokost på undervisningsdage samt kaffe/te undervejs
  • Eksamen samt omkostninger til én re-sit, såfremt kursisten ikke består første gang
  • Administration og fremsendelse af eksamensbevis samt nål

Ved bestået eksamen har deltageren ret til at anvende titlen Level 2 samt logoet.

Tilmelding er bindende

Book din plads

Kontakt os direkte

+ 45 20 61 49 66

Eller udfyld formularen nedenfor